Zdjęcie ilustracyjne. / foto: Pixabay

Portal „Daily Mail” przeprowadził śledztwo, w którym sprawdził, co tak naprawdę znajduje się w produktach drobiowych oferowanych przez amerykańskie sieci fast-food. Jego wyniki są doprawdy powalające!

  • Wiele produktów zawiera tylko 60 procent mięsa obok dodatków i białek.
  • Wiele restauracji dodaje składniki, aby zwiększyć termin przydatności do spożycia swoich produktów.
  • Niektóre produkty na bazie drobiu, w tym hamburgery, zawierają ponad piętnaście składników.

Fast-food zaskakuje

„Smażony kurczak jest ulubionym daniem dla milionów Amerykanów, ale wiele z oferowanych przez największe amerykańskie sieci fast-food opcji zawiera inne nieoczekiwane składniki”, donosi portal „Daily Mail”.

Jak czytamy restauracje często wypełniają swoje jedzenie dodatkami, konserwantami, a nawet innymi białkami, aby utrzymać koszty na minimalnym poziomie i nadać swoim produktom dłuższy okres przydatności do spożycia.

Portal donosi, że w produktach na bazie kurczaka w dużych restauracjach, możemy znaleźć też bardziej zaskakujące składniki, takie jak wołowina, wodorosty, a nawet miazgę drzewną.

Co więcej niektóre produkty drobiowe mogą zawierać również potencjalnie niebezpieczne alergeny, takie jak soja. Jak wykazało śledztwo portalu niektóre produkty na bazie drobiu, w tym hamburgery, zawierają ponad piętnaście składników.

πr

dailymail.co.uk

foto: Pixabay

szkic zastrzeżony przez wydawcę tymzyjesz.pl

Redakcja TymŻyjesz.pl
Śledź nas!

By Redakcja TymŻyjesz.pl

Najlepsza redakcja w Układzie Słonecznym! Codziennie dostarczamy ciekawe i wartościowe treści. KONIECZNIE zaobserwuj nas na Facebooku oraz w X/Twitter! Jeśli podoba Ci się nasza praca - postaw nam kawę! https://buycoffee.to/tymzyjesz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *